Fysiotherapie

Voor wie?

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en onopgemerkt. Bij sommige kinderen duurt dit langer en kan de ontwikkeling afwijken van de norm. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen.

Kinderfysiotherapie is voor alle kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar, die problemen met hun motorische ontwikkeling hebben of krijgen. Kinderen op de basisschool kunnen moeite hebben met schrijven of niet goed meekomen tijdens de gymles. Maar ook vaardigheden als fietsen, zichzelf aankleden of veters strikken kunnen met kinderfysiotherapie worden geoefend. Verder zijn orthopedische aandoeningen, kinderen met een syndroom of algehele ontwikkelingsachterstand voorbeelden van indicaties voor kinderfysiotherapie.

De kinderfysiotherapeut heeft uitgebreide kennis van de motorische ontwikkeling van het kind en is in staat om onderscheid te maken tussen een normale, vertraagde en/of afwijkende motorische ontwikkeling.

Waarom?

Kinderen die kinderfysiotherapeutische behandeling krijgen, zullen voor hun ingewikkelde vaardigheden onder de knie krijgen, maar ook zelfvertrouwen opbouwen zodat ze in de klas, op het schoolplein en tijdens de gymles beter meekomen met de rest.

Contact

Voor vragen of voor meer informatie over behandeling, vergoeding of het maken van een afspraak kunt u mailen of bellen met kinderfysiotherapeut Hanke van der Borg: hanke@fysiotherapievanbreestraat.nl

020-6629348